Hantera dina fakturor genom datorn och gör redovisning och fakturahantering enkelt.

Nyheter   /   Kalender   /   Elever & Tränare  /   Om Oss   /   Kontakt   /   Ansökan   /   Länkar   /   Bilder

Varför Uppsala Skidgymnasium?

Elitidrottsprogrammet på Celsiusskolan i samarbete med Upplands Idrottsförbund och Sveriges skidförbund erbjuder unika möjligheter för dig som vill kombinera seriösa gymnasiestudier med en elitsatsning inom Alpin skidåkning.

Om du vill kombinera elitidrott med studier, få kunskap och förståelse för vad som krävs för att bli elitskidåkare, utveckla din fysiska, tekniska och mentala kunskap samt ha kvar glädjen i idrotten ska du söka till skidgymnasiet i Uppsala!

Vi är Sveriges största elitidrottsgymnasium vilket innebär att hela skolan supporterar och "andas Idrott". Med andra ord läser du med elitidrottare och har lärare med förståelse för elitidrottssatsning. På Uppsala Skidgymnasium tillhör du ett fantastiskt gäng och du får bästa möjliga support att utvecklas och nå din maximala prestationsnivå.

Du bor och lever i en storstad med det utbud gällande aktiviteter och kommunikationer som det innebär och kan samtidigt satsa på alpin elitidrott.

Skidträningen genomförs i huvudsak i lägerform likt "laget" där vi kan fokusera fullt ut på skidträningen flera dagar/veckor i sträck. Däremellan fokuserar vi på skola och fysträning.

Vi Erbjuder Bland Annat:

- 7-9 tränarledda fyspass i veckan på skoltid (när vi inte är på läger).

- Stor del av vår fysträning kör vi på Ultimate Performance och vi har tillgång till hela deras koncept med tester, rörlighetstester, VO2max tester osv. samt all kunskap som finns där inkl fysio, kiropraktor och naprapat.

- Stort utbyte av träningsanläggningar.

- Full support i planering och bokning av läger och många tävlingar.

- Tillgång till support i form av exempelvis mental coachning, kostrådgivning, idrottsläkare och sjukgymnast vid behov.

- Vi genomför hjärtscreening på alla 1års elever

Mer informationhittar du under fliken "om oss." Har du frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig.

Ansökan skall vara inlämnad på Svenska skidförbundets hemsida senast den 1 dec. Använd länken nedan för att komma till ansökningssidan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök Här Och Nu!

Uppsala Alpina Skidgymnasium