Hantera dina fakturor genom datorn och gör redovisning och fakturahantering enkelt.

Nyheter   /   Kalender   /   Elever & Tränare  /   Om Oss   /   Kontakt   /   Ansökan   /   Länkar   /   Bilder

Om Uppsala Alpina Skidgymnasium

Vårt alpina skidgymnasium startade 2006 och har fram till nu haft en fantastisk utveckling. Att bedriva ett alpint skidgymnasium i en storstad är ett privilegium och har stora fördelar då det ger oss fantastisk tillgång till träningsarenor, kommunikationer, högkvalitativa resurser osv. Sedan säsongen 2011/2012 är den alpina utbildningen på Celsiusskolan i Uppsala en certifierad nationell idrottsutbildning (NIU).

Nytt inför säsongen 2016-2017 är att Ultimate Performance tagit över driften av vårt skidgymnasium. Ultimate Performance övertagande innebär att fler resurser och ytterligare kvalité kopplas till skidgymnasiet och allt samlat under samma tak i form av Huvudtränare, skidtränare, fystränare, fysio, naprapat, nutritionist, näringsfysiolog, testverksamheten osv. En fantastisk miljö som ger de bästa förutsättningar för att utvecklas som idrottare samt för att utveckla och maximera åkarnas förmåga att prestera som idrottare och alpina skidåkare.

Vision

Uppsala Skidgymnasium och Ultimate Performance ger förutsättningarna till en skadefri, stark och framgångsrik alpin idrottskarriär.

Mål

• Kontinuerligt utveckla verksamheten i syfte att vara ledande inom utveckling av idrottare med syfte att nå en framgångsrik elitkarriär.

• Med resurser och kunskap av högsta kvalité jobba med en helhetssyn där alla delar finns med som påverkar och ger förutsättningar för utveckling och förmåga att prestera som alpin skidåkare.

Celsiusskolan lever och andas idrott varje dag. 3 RIG, 20 NIU och 25 LIU program innebär Sverige  största idrottsgymnasium. En härlig mix av idrotter, killar och tjejer som alla vill uppnå sin dröm inom sin idrott. Celsiusskolan har som mål och satsar hårt på att alla elever ska nå sina mål såväl inom idrotten som studierna och har höga förväntningar på dig som elev, både idrottsligt och akademiskt.

Att alla elever trivs i skolan och känner sig 100 procent trygga är en självklarhet, studiero råder och alla som behöver extra studiecoachning allmänt eller efter läger och tävlingar får det.

Celsiuskolan erbjuder fyra program att välja emellan.

• Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi samt juridik.

• Naturvetenskapsprogrammet

• Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap samt medier.

• Handelsprogrammet.

Skola

Boende

Teamet

Våra elever har möjlighet att bo på vårt elevhem Kantorn med närhet till träningsanläggningarna och skolan. Elevboendet är studentkorridorer med 4-6 boenden i respektive korridor med gemensamt kök osv. Man bor i regel själv men det finns även dubbelrumsalternativ. På Elevhemmen finns det en anställd grupp vaktmästare/tillsynspersonal som kontrollerar så att det är ordning och reda i korridorerna och att de uppsatta reglerna följs, såsom alkoholförbud och tystnad på kvällen etc. Elevhemmet drivs av Uppsala gymnasieboende.

Skidåkning

Vi bedriver största delen av vår skidträning i lägerform likt landslaget. Dvs vi åker iväg och är på snö från 3-4 dagar upp till 2 veckor åt gången. Det ger oss möjligheten att hålla högt fokus på skidåkningen många dagar i sträck med teknik, taktik osv samt analys vilket ger bra utveckling.

På hemmaplan blir det fokus på skola och fysträning även om vi även kör dagträning på snö under säsongen i ex Kungsberget.

Vi jobbar aktivt och sätter stort värde i att få ihop ett bra team. Även om alpin idrott är en individuell sport är man väldigt beroende av sina tränare och träningskompisar. Ett bra team med tydliga mål och med grym inställning och attityd och som fungerar bra tillsammans är viktiga delar i vår idrottsvardag.

Fysträning & Tester

Fysträning & fystester

Vi är bortskämda med tillgång till grymma träningsarenor inte minst vår hemmaarena på Ultimate Performance där vi bedriver mesta delen av vår fysträning och vår testverksamhet.

Vår fysträning utgår från Ultimate Performance filosofi: Mind2Muscle med ledorden Stark, Snabb och Skadefri! som är en vetenskapligt baserad träningsfilosofi som utvecklar idrottarens fysiska kapacitet genom tre systematiserade utvecklingsnivåer.

Systematiseringen av utvecklingsnivåerna leder till optimering av kroppens funktion och utvecklar idrottarens styrka/explosivitet, faktorer som är avgörande för att hälla sig skadefri och öka prestationsförmågan på idrottsarenan.

Idrottsmedicin, Rehab & Skador

Idrottsmedicin, rehab och skador.

Vi ser det som viktigt att det finns tillgång till en stark kedja av resurser vid sjukdom och skador då det avsevärt förbättrar kvalitén samt även påskyndar processen för att återgå till träning och tävling. Vi försöker alltid vara med våra elever genom hela rehab processen.

Celsiusskolans samtliga RIG och NIU elever fri tillgång till idrottsläkare, sjukgymnast, dietist samt psykolog. Finns behovet har vi därutöver ett bra nätverk inom idrottsmedicin, idrottspsykologi osv.

Helheten

Att utvecklas som idrottare och alpin skidåkare innebär många delar. Skidåkning, fysträning, skola, kost, mentalt, återhämtning/vila, skola, relationer, osv, osv. Får vi allt att fungera är vi i balans och mår bra vilket ger oss de bästa förutsättningarna att fokusera och tillgodogöra oss information/instruktion, utbildning och inte minst träning. Vi anser att helheten är viktig och något vi arbetar aktivt med under hela skidgymnasietiden.

Kommunikationer

Närheten och tillgången till Arlanda, Stockholm, bussar och tåg gör det lätt att ta sig till och från Uppsala.

Uppsala Alpina Skidgymnasium